Gemla Samhällsråd

Om föreningen

Bildades 1995

Kronobergs län
Växjö kommun
Öja, Småland distrikt

med 1 736 invånare.

Kontaktperson

Nils-Erik Magnusson

Bokvägen 8
355 73 Gemla

Tel. 1: 0470 67584

Bad/Idrottsplats

Svarar för underhåll och skötsel av badplatsen Törnåkra

Barnomsorg

Bevakar tillgängligheten till daghems plats.

Bostäder

Arbetar för att villa- och flerfamiljstomter ska finnas.

Butik

Arbetar för ett större kununderlag. d. v. s. inflyttning till orten.

IT

Uppdaterar hemsidan www.gemla.seHar utvecklat en Gemla-app som innehåller såväl en gemensam kalender som all annan turistinformation

Kommunikationer

Bevakar så att de goda kommunikationerna med tåg/buss till Växjö och Alvesta bibehålls

Miljö & Natur

Arbeter med upprättandet av en Risk och sårbarhetsanalys.

Nyhetsbrev

Ger ut månadsblad med aktiviteter "Gemlabladet"Finns tillgängligt på www.gemla.se

Stimulera inflyttning

Arbeter målinriktat för att villa- och flerfamiljstomter ska finnas.

Turism

Gemlas Turistbyrå finns på Macken i Gemla.Turistinfo kan också fås genom att ladda ner Gemla-appen hos Playbutik alternativt Appstore

Ungdomsverksamhet

Arbetar för ett lokalt fritids

Utbildning/Kompetensutveckling

EU´s Landsbygdsprogram

Vandrings- & Ridleder

Utmärker vandringsleder och ger ut karta och info om dem.

Vägar/Mackar

Bearbetar olika myndigheter för en säkrare trafikmiljö.

Annan verksamhet

Försköning av samhälletMarknadsföring av villatomterPlanskild korsning Väg/Jvg.Delar ut välkomstpaket till nyinflyttade.Upprätter ett schema för bevakning av Macken vid stängningsdags. ett nittiotal personer är engagerade i detta.