Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Funäsdalens Byalag Strömliden

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1912

Finns i

Jämtlands län
Härjedalen kommun
Tännä distrikt

med 980 invånare.

Adress


Skicka Epost

Kontaktperson

Janne Zetterlund
Funäsdalens Byalag Strömliden
Sjöängsvägen 12 S
840 95 Funäsdalen

Tel. 1: 070-5661425

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Bistår med hjälp vid den marknad som vi startade 1980 men som i dag drivs av turistbyrån.

Egen affärsverksamhet

Driver ett enkelt café under marknadsdagarna på sommaren

Kultur

Byggt upp en turistisk fäbod på ett fritidsområde.

Lokal utvecklingsplan

Medverkar vid kommunens arbete med att upprätta en översiktsplan för området.

Miljö & Natur

Hjälper till att hålla landskapet öppet.

Samlingslokaler

Har en bygdegård som hyrs ut till möten och fester.

Trivsel/Fester

Surströmmingsfest, Musikkafé och grantändning med julmarknad 1:a advent.

Turism

Samarbetar med turistbyrån med att skylta byvandringar.

Ungdomsverksamhet

Byggte en äventyrsstig i ett bäverområde.

Vandrings- & Ridleder

Skyltar och underhåller vandringsleder i närområdet.

Uppdatera förening

Anmäl förening