Ale Byaförening

Om föreningen

Bildades 1922

Finns i

Norrbottens län
Luleå kommun
Nederluleå distrikt

med 157 invånare.

Kontaktperson

Victoria Persson

Ale 162
97591 Luleå

Bad/Idrottsplats

Tillsammans med Ale Idrottsförening

Kultur

Återställt ett industriområde med Dammar, Kvarn, Vadmalsstamp, Ramsåg, Smedja.Gammalt Byahus, byggdes 1922 som skola och samlingslokal för byn. Renoverat öre våningen där Läraren och Lärarinnan bodde. Nedre våningen med föremål och mer än 500 fotografier.

Studiecirklar

Studiecirklar i Matlagning, Vävning, Dans osv.

Trivsel/Fester

Trubadur aftnar under sommaren, Julmarknad, Lucia och julfest

Turism

Kafé verksamhet och guideturer under sommaren vid Ale Nedre Kvarn.

Ungdomsverksamhet

Tillsammans med Ale idrottförening

Utbildning/Kompetensutveckling

Studiecirklar i Matlagning, Vävning, Dans osv.